Snel afvallen met het eiwitdieet

Snel afvallen met het eiwitdieet

Er zijn heel veel soorten dieet op de markt verkrijgbaar. Maar het eiwitdieet staat al heel lang bovenaan de top dieet lijstjes. Maar waarom is dat? 

Waarom kun je zo goed afvallen met een eiwitdieet? In dit artikel ga ik daar verder op in en laat je precies zien waarom je zo goed kunt afvallen met een eiwitdieet.

Eiwitten verzadigen supergoed

Een belangrijke reden voor veel mensen om een dieet te stoppen is omdat ze continue honger hebben. En dit houd je wel even vol. Maar er komt een moment dat je het zat bent en stopt met het dieet. 

Bij een eiwitdieet heb je hier minder last van. Van alle drie de macro nutriënten verzadigen eiwitten het beste (bron). Je zal daarom tijdens het eiwitdieet minder honger hebben dan bij andere diëten en meer kans van slagen hebben! Eiwitten verzadigen zo goed doordat het lichaam meer tijd kwijt is om de eiwitten af te breken dan bij koolhydraten of vetten.

Eiwitten stimuleren het vet verlies

Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar alle effecten van de verschillende diëten die er bestaan. In veel van die onderzoeken komt naar voren dat je tijdens een eiwitdieet meer vet verliest en minder spieren verliest dan bij bijvoorbeeld een ander crashdieet.

De eiwitten zorgen er dus voor dat het vet verlies wordt gestimuleerd! Heel handig wanneer je een dieet volgt om wat af te vallen!

Eiwitshakes zijn heel lekker!

De meeste eiwit diëten maken gebruik van eiwitshakes en die zijn heel erg lekker! Een eiwitshake heb je heel snel gemaakt en vult heel goed. Je kunt er echt lang op teren en ze bevatten heel weinig calorieën. Een eiwitshake bevat gemiddeld maar zo’n 100 kcal terwijl een lunch bijvoorbeeld al zo’n 300 - 500 kcal bevat. Een maaltijd vervangen door een shake is dus en effectieve manier om minder calorieën binnen te krijgen.

Ook zijn eiwitshakes heel goedkoop. Wanneer je een grote pot eiwitpoeder koopt en zelf de eiwitshakes maakt met wat melk en fruit dan kost het eiwitdieet je minder geld dan die kant en klaar shakes die je kunt kopen.

Minder spierverlies

Tijdens een dieet waarbij je heel weinig calorieën mag eten heb je vaak veel last van spierverlies. Je lichaam gaat naast vet ook spieren afbreken voor energie. En dit zijn spieren die dagelijks energie vragen. En wanneer je minder spieren hebt dan daalt je metabolisme (bron). Niet iets wat je graag wilt… Je wilt juist je stofwisseling versnellen en afvallen!

Dit is gelukkig niet het geval met een eiwitdieet. De eiwitten in een eiwitdieet zijn een belangrijke brandstof voor de spieren waardoor het spierverlies tijdens een eiwitdieet minder is dan bij een ander soort dieet!

Wil je graag afvallen zonder je spieren te verliezen dan is het eiwitdieet misschien wel een goed dieet voor jou!

In dit artikel heb ik je laten zien waarom het eiwitdieet zo’n goed dieet is. Hopelijk heb je er iets aan wanneer je besluiten een dieet te starten.