5 leuke dingen om dit weekend met het gezin te doen

5 leuke dingen om dit weekend met het gezin te doen

Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is om je weekend te gaan plannen! Als je op zoek bent naar leuke activiteiten voor het gezin, zoek dan niet verder. Hier zijn 5 leuke ideeën om je op weg te helpen.

Ga op een natuurspeurtocht

Breng het hele gezin naar buiten en verken de natuur met deze leuke speurtocht! Kijk wie de meeste voorwerpen op de lijst kan vinden, en maak er een wedstrijd van om te zien wie alles het snelst kan afstrepen. Vergeet niet veel foto's te maken!

Speurtochten in de natuur zijn een geweldige manier om het hele gezin naar buiten en actief te krijgen. Niet alleen krijg je wat beweging, maar je krijgt ook een aantal verbazingwekkende dingen in de natuur te zien die je misschien eerder hebt gemist.

Bezoek een boerenmarkt

Ga naar de plaatselijke boerenmarkt en sla een voorraad vers fruit, groenten en bloemen in. Dit is niet alleen een geweldige manier om lokale bedrijven te steunen, maar ook een leuke activiteit voor het hele gezin.  Je kunt er zelfs een spelletje van maken en kijken wie de beste deals kan vinden!

Maak een kampvuur in de achtertuin

Verzamel rond de vuurplaats en maak s'mores terwijl je verhalen vertelt en lacht met je geliefden. Kampvuren zijn een geweldige manier om een band met je familie en vrienden op te bouwen. Ze zijn niet alleen leuk, maar ook een goede manier om warm te blijven op een koele avond. Hier zijn een paar tips om het perfecte kampvuur te maken. Maar hou het zeker veilig! Let op: aanmaken van het vuur doe je best met aanmaakblokjes of papier – in Nederland maken nog heel wat mensen een vuur aan met petroleum uit een jerrycan, en dat is niet alleen erg gevaarlijk maar ook erg slecht voor het milieu.

Filmmarathon

Blijf de hele dag in je pyjama en houd een filmmarathon! Bak wat popcorn, maak wat snacks en kruip op de bank voor een leuke dag binnenshuis. Je kunt zelfs een themamarathon houden - kijk alleen komedies, of films die zich op een bepaalde locatie afspelen.

De mogelijkheden van een filmmarathon zijn eindeloos. Je kunt ervoor kiezen alleen gezinsvriendelijke films te bekijken, of je te beperken tot een bepaald genre of thema. Je kunt ook een marathonlengte kiezen - van een paar uur tot een hele dag of een weekend. En natuurlijk kun je er altijd een wedstrijd van maken door te kijken wie het langst wakker kan blijven of wie de meeste filmcitaten kan opnoemen. Meer dan een Disney+ of Netflix abonnement heb je niet nodig. Hier kan je slim je keuze maken welke streamingdienst voor jou perfect is!

DIY Fotohokje

Creëer blijvende herinneringen met een DIY fotohokje! Alles wat je nodig hebt is wat rekwisieten (hoeden, brillen, pruiken, enz.), een camera of smartphone, en een paar bereidwillige deelnemers.  Poseer om de beurt voor gekke foto's, en vergeet niet om er wat plezier aan te beleven! Deze foto's zullen nog jaren een glimlach op je gezicht toveren.

Wat je ook kiest om te doen dit weekend, tijd doorbrengen met je familie is wat belangrijk is. Ga er dus op uit en maak herinneringen!