Babyschoentjes, waar moet je op letten?

Babyschoentjes, waar moet je op letten?

Als je babyschoentjes gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Denk hierbij aan het bestellen van de goede maat, het kiezen voor een goede schoenzool en letten op het gebruikte materiaal. Lastig? Dat valt best mee, hieronder lees je hoe je een goede keuze maakt!

Voor iedere fase een kinderschoen

Als je volwassen bent, dan wordt het uitzoeken van schoenen steeds gemakkelijker. Je schoenmaat is bekend en verandert niet of nauwelijks meer, bovendien heb je waarschijnlijk bepaalde merken die je prettig vindt om te dragen. Het uitzoeken van kinderschoenen is echter een stuk lastiger. De reden hiervan is dat kindervoeten blijven groeien en dat ook nog eens in verschillend tempo. Je wilt er bij kinderen natuurlijk wel voor zorgen dat ze geen blessures krijgen. Als je bijvoorbeeld kiest voor Shoesme kinderschoenen, weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt, waar jouw kinderen blessurevrij op zullen rondlopen. Naast het feit dat deze kinderschoenen technisch prima in orde zijn, zien ze er ook nog eens goed uit. Daarmee lopen jouw kinderen er straks prima bij en blijven ze blessurevrij. Dat geef een fijn gevoel. 

Babyschoenen

Het uitkiezen van babyschoenen is iets specifieks, waarbij het best lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Voor de allerkleinste baby’s zijn schoentjes overigens nog niet nodig. In deze fase kun je het beste kiezen voor babyslofjes. Als ze in deze fase de eerste stapjes gaan zetten, hebben ze met slofjes, in ieder geval iets goeds aan hun voeten. Babyslofjes vind je in verschillende uitvoeringen en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Deze babyslofjes zijn speciaal gemaakt voor deze leeftijdsfase. Ze zitten comfortabel en geven een prima ondersteuning aan de voetjes. 

Ondersteuning van de voetjes

Wordt de baby iets ouder en kan hij/zij lopen, dan volgt een nieuwe fase en is het verstandig om echte schoentjes aan te doen. Hierbij speelt het ondersteunen van de voeten door middel van het juiste materiaal en een goede zool een belangrijke rol. Verkeerd materiaal of tekort ondersteuning kan namelijk voor fysieke problemen zorgen. Er zijn verschillende soorten babyschoentjes verkrijgbaar, in verschillende maten en kleuren. Ook kun je kiezen voor veters of klittenband. Antislipzooltjes onder de babyschoenen zijn aan te raden als je een gladde vloer hebt.