Wat zijn de voordelen van floaten als je zwanger bent?

Wat zijn de voordelen van floaten als je zwanger bent?

Zwanger zijn is niet altijd een pretje. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van vermoeidheid, stemmingswisselingen en slapeloosheid tijdens je zwangerschap. Natuurlijk weet je waar je allemaal voor doet, maar het zou natuurlijk wel heerlijk zijn als je de zwangerschap wat dragelijker kon maken. Is dat mogelijk? Dat is gelukkig zeker mogelijk! Door te gaan floaten, zorg je voor verlichting tijdens je zwangerschap, waardoor je het allemaal net even beter aankunt. Wat de voordelen zijn van floaten als je zwanger bent? Dat kun je hieronder lezen!

Magnesium zorgt voor ontspanning

Floaten zorgt voor ontspanning, zowel voor jou als voor je kind. Magnesium in het zoute water, zorgt namelijk voor een rustgevende effect. Iets wat jullie beiden zullen ervaren, als je gaat floaten. Naast het feit dat floaten zorgt voor rust voor lichaam en geest, krijg je er ook nog eens veel nieuwe energie van. Je lichaam komt even helemaal tot rust en voelt na de sessie een stuk krachtiger aan. Over kracht gesproken, je zult ook letterlijke verlichting voelen tijdens het floaten. Doordat je drijft, hoef je gedurende de sessie, het gewicht namelijk niet te dragen van je baby. Best even lekker toch?

Positief effect

Ben je tijdens je zwangerschap vaak in een sombere bui? Omdat je vaak last hebt van pijntjes, alles een stuk zwaarder is en je ook nog eens slecht slaapt? Tijdens het floaten ontspan je volledig en raak je alle stress kwijt. Dit zorgt voor een positief effect, waardoor je stemming een stuk beter zal worden. Hiermee wordt de zwangerschap een stuk dragelijker en ben je ook beter gewapend tegen mindere periodes. Door regelmatig te floaten, blijf je in deze positieve flow, waardoor jouw zwangerschap een stuk leuker zal worden. Iets voor jou?

Minder pijn

Heb je door de zwangerschap last van gewrichtspijn of nekpijn? Doordat je tijdens je zwangerschap anders beweegt, zit en ligt, kunnen dit soort pijnen optreden. Door te floaten, ontspan je de spieren, hierdoor wordt de pijn minder. Je zult merken dat je een stuk minder last hebt van pijn, waardoor je zwangerschap een stuk fijner is. Ga jij ook voor een prettige zwangerschap door te gaan floaten?