Wat voor kinderwagen is het meest geschikt?

Wat voor kinderwagen is het meest geschikt?

Deze vraag is natuurlijk voor iedereen anders te beantwoorden, maar kinderwagens zijn toch wel een zeer belangrijk deel van de baby-uitzet. De belangrijkste dingen zijn een goed bed en een goede kinderwagen. Vooral bij het eerste kind is de keus voor een goede kinderwagen moeilijk te beantwoorden. En ondanks dat de familie u graag met tips terzijde staat is iedere situatie anders. Hieronder zullen we u uitleggen waar u op kunt letten.

Een kinderwagen is tegenwoordig niet alleen maar kinderwagen

Waar men vroeger een kinderwagen puur kocht om met de baby buiten te gaan wandelen daar heeft tegenwoordig de multifunctionele 3 in 1 kinderwagen de overhand in de verkoopcijfers. Deze combi kinderwagen heeft een onderstel/ frame waarop de reiswieg of kinderwagenbak bevestigd kan worden. Later kan deze 3 in 1 kinderwagen ook gebruikt worden als wandelwagen. Een 3 in 1 kinderwagen groeit dus in principe met je baby mee en kan zo wel tot 3 jaar lang gebruikt worden. Omdat deze kinderwagens er in diverse maten en prijzen zijn is van tevoren vergelijken dan ook raadzaam.

Waar moet u op letten bij het vergelijken van 3 in 1 kinderwagens?

Instellingen als de Consumentenbond testen zeer regelmatig kinderwagens. Daarbij letten ze natuurlijk op veiligheid, stevigheid en kwaliteit. Maar ook wordt er gekeken naar zijn ze makkelijk mee te nemen? Hoe is de kwaliteit na honderden keren in en uit klappen? En is de ondersteuning van onder andere de reiswieg comfortabel voor de baby? Allemaal punten waarmee ook u rekening kunt houden als u gaat vergelijken.

Specifieke eisen aan de kinderwagen

Natuurlijk kunt u bij het vergelijken ook rekening houden met specifieke eisen waar u tijdens het gebruik mee te maken krijgt. Woont u landelijk dan zal de kinderwagen vaak ook op zachte ondergrond moeten kunnen rijden of op keien; dat zijn dingen waar u in de stad weer totaal geen rekening mee hoeft te houden. Maar het is wel belangrijk dat ook dan de kinderwagen zich comfortabel gedraagt. De huidige kinderwagens zijn vaak allemaal standaard veilig, maar qua prijs zitten er diverse verschillen in; voorkom een miskoop door van tevoren te kijken waar die van u bruikbaar voor moet zijn.