Wat voor een kleding dragen ze in Griekenland?

Wat voor een kleding dragen ze in Griekenland?

Wat voor kleding dragen de mensen in Griekenland? Dat is een interessante vraag. Sommigen zeggen dat ze er traditionele kleding dragen, terwijl anderen zeggen dat je er gewoon je eigen kleding kunt dragen. In dit blog post bespreken we wat de officiële standpunten zijn en geven we onze mening over wat de beste optie is.

Wat dragen Griekse mannen voor kleding?

Officieel, Griekse mannen dragen een wit overhemd met lange mouwen, een zwarte broek en zwarte schoenen. Dit is de kleding die ze tijdens speciale gelegenheden dragen. Maar als je naar Griekse mannen kijkt die op straat rondlopen, zul je merken dat deze kledingvoorschriften niet altijd worden gevolgd. In plaats daarvan dragen veel mannen informelere kleding zoals jeans en T-shirts. Sommige mannen dragen ook shorts, maar dit is niet erg populair.

Wat dragen Griekse vrouwen voor kleding?

Officieel, Griekse vrouwen dragen een jurk of rok met lange mouwen en schoenen met hoge hakken. Dit is de kleding die ze tijdens speciale gelegenheden dragen. Maar als je naar Griekse vrouwen kijkt die op straat rondlopen, zul je merken dat deze kledingvoorschriften niet altijd worden gevolgd. In plaats daarvan dragen veel vrouwen informelere kleding zoals jeans en T-shirts. De laatste jaren zien we vaak dat de vrouwen zomers voornamelijk jurken dragen. Deze zijn erg populair onder de vrouwen.

Wat moet je aan naar een Griekse trouwerij?

We zijn dit artikel gaan schrijven naar aanleiding van een mail van één van onze lezers. Zij heeft een trouwerij op Kos deze zomer en was erg benieuwd wat een man en vrouw aanhoren te hebben op een echte Griekse bruiloft. Officieel, mannen en vrouwen dragen hetzelfde als bij een normale Griekse gelegenheid. Dus een wit overhemd met lange mouwen, zwarte broek. Vrouwen dragen meestal een rok en zwarte schoenen.

Wat moet je aan naar een Griekse begrafenis?

Griekse begrafenissen zijn officieel een zeer somber evenement. Mannen dragen een zwart pak met een wit overhemd, zwarte das en zwarte schoenen. Vrouwen dragen ook een zwart pak of jurk, maar hebben geen versieringen. Veel vrouwen bedekken hun hoofd met een doek om aan te geven dat ze in rouw zijn. Als je naar deze evenement gaat, is het belangrijk om respect te tonen door nette kleding te dragen en niet te praten of te lachen.