Wat is een beschermslang en hoe monteer je deze?

Wat is een beschermslang en hoe monteer je deze?

Als je langer plezier wilt hebben van je kabels en leidingen, zijn beschermslangen een essentieel item over te beschikken. Deze slangen plaats je om kabels, draden en leidingen heen om ze van extra bescherming te voorzien. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als kabels in een muur worden geplaatst. Maar ook op andere plekken binnen je woning is deze extra bescherming geen overbodige luxe. Daarnaast kunnen beschermslangen ook buiten toegepast worden, bijvoorbeeld om kabels en draden te beschermen tegen de weersomstandigheden. Er zijn dus genoeg situaties te bedenken waarin deze slangen je van dienst kunnen zijn. Maar hoe monteer je ze op een correcte manier? We vertellen het je hieronder.

Hoe monteer je een beschermslang?

Als je jouw beschermslangen bestelt bij een aanbieder zoals Nedelko, ben je verzekerd van een soepele montage. Hun producten staan erom bekend dat de montage zo simpel mogelijk is gemaakt. Voor de ervaren klusser is dit een fijn gemak, maar voor de niet zo ervaren klusser is dit helemaal een opluchting. Zelfs als je twee linkerhanden hebt, kun je zonder problemen deze beschermslangen monteren. Bovendien kun je bij aanbieders zoals Nedelko ook specialisten inschakelen die je helpen met monteren. Wat een gemak is dat! De kabels hou je bij elkaar en vervolgens laat je ze door de slang lopen. Je kunt metalen koppelingen bij bestellen, mocht dit nodig zijn. Sluit de slangen af en klaar is kees.

Welke beschermslang kies ik?

Beschermslangen zijn er in twee varianten, terwijl er ook nog extra accessoires zijn zoals metalen koppelingen om twee slangen op elkaar aan te sluiten of om kabels in bochten te laten lopen. Ten eerste kan er gekozen worden voor kunststof beschermslangen. Deze slangen zijn van kunststof gemaakt, wat een relatief flexibel materiaal. Bovendien heb je de keuze qua flexibiliteit. Kunststof biedt goede bescherming, zowel tegen beschadiging als tegen vocht. Ideaal voor zowel het beschermen als het geleiden van de kabel binnen kabelrupssystemen. Over het algemeen zijn deze slangen in zwarte en grijze kleuren verkrijgbaar.

Naast de kunststof beschermslangen kun je ook kiezen voor metalen beschermslangen. Metaal is een materiaal dat een stuk harder is in vergelijking met kunststof. Het biedt hierdoor meer bescherming tegen harde impacts, maar metaal is ook een stuk minder flexibel in vergelijking met kunststof. Zeg maar gerust: helemaal niet. Het grote voordeel van metalen beschermslangen is de enorme weerstand tegen hoge temperaturen. Zonder problemen kan dit materiaal temperaturen tot maar liefst 600 graden Celsius aan. De mechanische bescherming is dan ook enorm. Perfect voor onder meer rondom de CV ketel.