Deze industriële smeersystemen heb je nodig voor jouw toepassingen

Deze industriële smeersystemen heb je nodig voor jouw toepassingen

Om goed te kunnen functioneren moeten machines gesmeerd worden. Dit geldt vooral voor bouwmachines, die vaak onder moeilijke omstandigheden werken. Er zijn verschillende industriële smeersystemen beschikbaar en de keuze van het juiste systeem is essentieel om ervoor te zorgen dat je machines soepel werken. In deze blogpost bekijken we enkele van de verschillende soorten industriële smeersystemen en hoe ze je bouwtoepassingen ten goede kunnen komen.

Wat zijn industriële smeersystemen en hoe werken ze

Industriële smeersystemen vormen een cruciaal onderdeel van veel productieprocessen en helpen machines efficiënter te werken en langer mee te gaan met minimale onderhoudskosten. Smeersystemen gebruiken een smeermiddel op oliebasis zoals vet, olie of een andere vloeistof om wrijving en slijtage tussen bewegende delen te verminderen. In het algemeen wordt de olie door een systeem van leidingen naar de machine geleid, zodat alle onderdelen voldoende gesmeerd worden. Bepaalde soorten smeermiddelen kunnen ook additieven bevatten, zoals detergenten, die helpen beschermen tegen corrosie en zorgen voor optimale prestaties na verloop van tijd. Hoewel handmatige of automatische smeersystemen kunnen worden ingezet afhankelijk van de specifieke toepassing en omgeving, bieden beide een kosteneffectieve aanpak om een soepele werking te handhaven en de stilstandtijd en reparatiekosten te minimaliseren.

De verschillende soorten industriële smeersystemen die verkrijgbaar zijn

De industriële sector is afhankelijk van verschillende soorten smeersystemen voor een goede werking van machines, meer efficiëntie en betrouwbare prestaties. Alles, van kleine productiemagazijnen tot satellieten, heeft machines nodig die niet oververhit en defect raken. Daarom zijn er verschillende smeersystemen ontworpen om deze uitdagingen aan te gaan. Daartoe behoren het centrale smeersysteem, het olienevelsmeersysteem, het vetsmeersysteem met draaischoeppomp, luchtmist- of afblaassystemen, circulatie- en turbulentiesystemen, oliebad plus kettingzagen, en aangepaste ontwerpen voor grote machines. Elk van deze smeersystemen biedt unieke eigenschappen die de levensduur van machines en andere onderdelen kunnen verlengen en tegelijk geld besparen op onderhoudskosten.

Hoe je het juiste industriële smeersysteem kiest voor jouw behoeften

Het kiezen van het juiste industriële smeersysteem is belangrijk om je machines goed te kunnen onderhouden. Lionoil.be helpt je bij de keuze van het beste smeersysteem voor jou noden. Er zijn veel verschillende keuzes beschikbaar, dus het is aan te raden wat onderzoek te doen om er zeker van te zijn dat je de optie vindt die het beste past bij jouw specifieke behoeften. Bij je keuze moet je rekening houden met factoren als het type machine en de omgeving, de huidige viscositeit van de olie, de benodigde lagerbelasting, de mate van reinheid, de kosteneffectiviteit en de gevolgen voor het milieu. Als je hiermee rekening houdt, kun je een betrouwbaar smeersysteem kiezen dat voldoet aan je unieke eisen en tegelijkertijd de kosten laag houdt.