Ben jij een douche of een bad persoon?

Ben jij een douche of een bad persoon?

Ben jij iemand die graag in bad gaat? Of wil je liever gewoon douche? Wil jij een badkamer kopen? Dan moet je mogelijk ook kiezen tussen een bad en een douche. Zeker wanneer je een kleinere badkamer hebt, is het lastig om zowel een badkuip als een badkamer douche te plaatsen. In dit geval zul je dus een keuze moeten maken. Twijfel je welke optie het best op jouw wensen aansluit? Lees dan verder, want hieronder noemen we de belangrijkste verschillen tussen badkamer en douche. Na het lezen van dit artikel weet jij of je een douche of bad persoon bent.

Het waterverbruik van een douche of bad

Hoeveel water er in je bad gaat, kun je eenvoudig bepalen. In een badkuip gaat gemiddeld zo’n 120 liter water. Als je tien minuten doucht verbruik je normaal gesproken ongeveer 60 liter water. Met een regendouche is dat echter 150 liter water. Wanneer je niet te veel warm water wilt verbruiken, zul je met een normale douche dus ongeveer het minste verbruiken. Dat is echter ook afhankelijk van hoe lang je zal douchen. In principe kun je het warm water in je bad gebruiken tot het afkoelt.

Wat vind jij prettig om te ontspannen?

Een warme douche kan heerlijk ontspannend werken, maar een warm bad ook. Het is maar net welke optie je voorkeur heeft. Overigens schijnt het ook goed voor je te zijn om zo nu en dan een koude douche te nemen. Dit zou ervoor zorgen dat je alerter bent en is een uitstekende manier om de dag snel te starten. Een koude douche is voor de meeste mensen toch wat laagdrempeliger dan om in een koud bad te gaan zitten.

Een douche is over het algemeen sneller

Wanneer jij jezelf het liefst iedere ochtend opfrist, is het goed om er rekening mee te houden dat een douche sneller is dan een bad. Een bad moet je namelijk eerst vol laten lopen. In de tijd dat het bad gevuld is, had je ook een douche kunnen nemen.

Conclusie

Wanneer je een keuze moet maken, is voor de meeste mensen een douche toch de beste optie. Met de douche ben je namelijk sneller klaar om bijvoorbeeld naar je werk te gaan. Toch hangt dit ook van je eigen voorkeuren af. Indien je de mogelijkheid hebt om zowel een douche als een bad in de badkamer te plaatsen, is dat ook een zeer interessante keuze. Je hebt hier echter wel voldoende ruimte voor nodig.