Tips om je relatie leuk te houden

Tips om je relatie leuk te houden

Of je nou pas net een nieuwe relatie hebt, of misschien al jaren samen gelukkig bent, het is altijd belangrijk om aandacht aan je relatie te blijven besteden. Een relatie onderhouden gaat namelijk niet altijd vanzelf, en wanneer je even niet oplet kan je zo samen in een sleur belanden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Om dit te kunne voorkomen is het belangrijk dat jullie beiden moeite blijven stoppen in elkaar en de relatie. Net alsof jullie pas net begonnen zijn met daten en je elkaar nog moet veroveren. Maar hoe doe je dit nu precies? 

Blijf elkaar verrassen

Een goede manier om de spanning in jullie relatie te kunnen houden is door elkaar te blijven verrassen. Dit kan op verschillende manieren en dit kun je zo groot of klein maken als je zelf wil. Laat bijvoorbeeld een spontaan een bos bloemen bezorgen. Het is misschien iets kleins, maar je zult zien dat je partner het enorm kan waarderen. Kleine verrassingen op zijn tijd laten namelijk zien dat je aan je partner denkt. Dit zorgt ervoor dat jullie elkaar niet zomaar als vanzelfsprekend gaan zien. 

Het is ook leuk om elkaar een keer te verrassend met iets groters. Boek bijvoorbeeld eens spontaan een nachtje of een weekendje weg. Jullie kunnen dan meteen van de gelegenheid gebruikmaken om eens wat extra aandacht aan elkaar te besteden. Dat zal je relatie ook zeker goed doen.

Blijf leuke dingen doen samen

Als je al langere tijd samen bent en misschien inmiddels ook samen woont, kan het gebeuren dat jullie niet meer zo vaak samen op pad gaan. Je woont immers al samen en ziet elkaar elke dag. Toch is het belangrijk om wel nog leuke dingen te blijven doen samen. Plan minstens een avond per week in dat jullie echt samen zijn en samen iets leuks doen. Je kan die avond bijvoorbeeld samen een lekkere maaltijd koken en daarna op de bank een film kijken, maar je kan ook samen eens de deur uit gaan. Door samen leuke dingen te blijven te doen, zul je merken dat je minder snel in een sleur raakt. Dat houdt je relatie een stuk leuker.

Communiceer

Tot slot misschien wel het belangrijkste van allemaal. Blijf communiceren. Communicatie is het belangrijkste in een relatie. Middels communicatie kunnen jullie veel problemen, zoals een sleur, voorblijven. Praat met elkaar als je merkt dat jullie relatie een beetje saai begint te worden. Wat missen jullie in de relatie? of zouden jullie graag eens samen doen? Door het hier over te hebben, voorkom je dat problemen niet besproken worden en daardoor tussen jullie in blijven hangen. Dit namelijk desastreus voor jullie relatie. Praat dus met elkaar, verras elkaar en blijf leuke dingen doen samen. Je zult zien dat je relatie hierdoor blijft voelen alsof jullie elkaar pas net ontmoet hebben.