Schoenen kiezen voor de zomer? Wij hebben 5 tips voor je!

Schoenen kiezen voor de zomer? Wij hebben 5 tips voor je!

De zomer is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om je schoenencollectie weer eens onder de loep te nemen. Want welke schoenen zijn nu eigenlijk geschikt voor de zomer? En waar moet je op letten bij het kiezen van nieuwe zomerschoenen? In dit artikel geven wij je 5 handige tips, zodat jij deze zomer trendy én comfortabel voor de dag kunt komen!

Tip 1: Kies voor luchtige materialen

Tijdens de zomer wil je natuurlijk niet met zweterige voeten rondlopen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor schoenen gemaakt van lichte en luchtige materialen. Denk bijvoorbeeld aan canvas, linnen of mesh. Deze materialen zorgen ervoor dat je voeten kunnen ademen en voorkomen dat je snel last krijgt van zweetvoeten. Bovendien zijn schoenen van lichte materialen vaak ook nog eens erg comfortabel, dus ideaal voor lange zomerse wandelingen of festivals!

Tip 2: Ga voor open schoenen

In de zomer wil je graag je blote voeten showen. Daarom zijn open schoenen een echte must have voor het zomerseizoen. Kies bijvoorbeeld voor sandalen, slippers of open sneakers. Deze schoenen zijn niet alleen lekker luchtig, maar geven ook nog eens een zomers en fashionable tintje aan je outfit. Combineer open schoenen bijvoorbeeld met een vrolijke zomerjurk of een trendy short voor een instant zomerse look.

Tip 3: Let op de pasvorm

Niets is vervelender dan schoenen die niet goed passen. Zeker in de zomer, wanneer je voeten sneller opzetten door de warmte, is het belangrijk om te zorgen voor een goede pasvorm. Let bij het kiezen van zomerschoenen daarom goed op de breedte en het model van de schoen. Kies voor schoenen die voldoende ruimte bieden aan je voeten, zodat je geen last krijgt van ingegroeide teennagels of pijnlijke blaren. Doe altijd even een pasrondje in de winkel en loop een stukje om te voelen of de schoenen goed zitten.

Tip 4: Ga voor een lichte kleur

Tijdens de zomer worden donkere kleuren vaak ingeruild voor lichte en frisse tinten. Dit geldt ook voor schoenen. Kies daarom in de zomer bij voorkeur voor schoenen in lichte kleuren, zoals wit, beige, lichtblauw of pasteltinten. Deze kleuren passen perfect bij de zomerse sfeer en zorgen ervoor dat je outfit lekker luchtig oogt. Bovendien reflecteren lichte kleuren het zonlicht, waardoor je voeten minder snel opwarmen en koel blijven, zelfs op de warmste zomerdagen.

Tip 5: Vergeet de finishing touch niet!

Ten slotte is het belangrijk om je zomerse outfit af te maken met de juiste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een leuke en kleurrijke enkelbandje, een vrolijke nagellak op je teennagels of een zomerse hoed om je outfit een extra zomers tintje te geven. Accessoires kunnen net het verschil maken en zorgen ervoor dat je zomerse look helemaal compleet is. Dus kies voor een accessoire dat past bij jouw persoonlijke stijl en maak je zomerse outfit helemaal af!

Met deze 5 tips kun jij deze zomer de perfecte schoenen kiezen. Kies voor luchtige materialen, ga voor open schoenen, let op de pasvorm, ga voor een lichte kleur en vergeet de finishing touch niet. Zo ben jij helemaal klaar om fashionable én comfortabel de zomer door te komen. Dus trek die oude sneakers uit de kast en ga op zoek naar het perfecte paar zomerschoenen voor jou!

Voor meer informatie en inspiratie kun je een kijkje nemen op Lecce.nl, dé webshop voor trendy zomerschoenen.