Lekker ‘wijnen’ voor moederdag

Lekker ‘wijnen’ voor moederdag

In augustus vieren we moederdag. Dé dag van ‘la mama’. Wil je moederlief ook dit jaar weer eens flink in de bloemetjes zetten met een home-made diner of een gezellige lunch met taart? Dan mag natuurlijk een flesje heerlijke wijn niet ontbreken. Maar welke wijn kies je? En hoe maak je deze dag echt onvergetelijk?

Laat zien dat ze de beste is want…

Ze doet daadwerkelijk alles voor je. Als je je vrienden niet kan bereiken, of je bent ontroostbaar of net helemaal blij, zij staat altijd voor je klaar. Ups, downs, crisissituaties, you name it. En jij? Jij bent blij dat je op dagen zoals vandaag eens iets terug kan doen voor queen mama en je waardering kan tonen. En hoe kan je dat beter doen dan met een heerlijk diner en een krachtige fles wijn die zegt hoeveel je om haar geeft?

Say it with wine

Waarschijnlijk weet je wel of je mama meer van witte wijn, rood of rosé houdt. Welke druivenras haar favoriet is, is eerst misschien wat gissen. Is jouw mama wat wispelturig en ben je niet helemaal zeker welke haar op dit moment het meest kan bekoren? Probeer het dan subtiel uit te vissen, en eens in haar koelkast of de wijnkelder te neuzen. Wijnen die echte people pleasers zijn en waar je sowieso goed mee doet zijn een Spaanse godello, een Franse sauvignon blanc of een Duitse riesling.

Dinner time!

Bij een lekker wijntje hoort een lekker gerecht, of was het nu andersom? Hoe dan ook, met een mooie balans tussen spijs en drank maak je iedereen blij. Houdt je mama van fruitige witte wijn, fris, soepel en een beetje mineralig? Dan is een gerecht met gebakken kabeljauw of zeebaars prima aanvulling bij een kwaliteitsvolle verdejo wijn. Is ze meer fan van de droge wijn? Dan zal een sauvignon blanc haar beslist smaken bij een gerecht met asperges of een salade met geitenkaas.

Als kers op de taart

Als afsluiter bestel je een heerlijk dessertwijntje terwijl jullie genieten van een stukje taart en de fotocollage van al jullie mooie momenten samen, die jij met alle liefde op de wereld hebt samengesteld. Allereerst dus tijd om in je fotogalerij te duiken en een lekkere taart of gebak op tafel te toveren. Is je mama dol op fruittaart? Dan is een lichtzoete Clos de Nouys Vouvray Sec van 2019 ideaal. Chocolade meer haar dada? Probeer dan eens een Cioccolata di Montebello Appassimento uit Italië om haar omver te blazen.