De populairste beleggingen en investeringen

De populairste beleggingen en investeringen

Heb jij wat geld over en wil je dit ergens in investeren? Veel mensen kiezen ervoor om hun geld te beleggen, om het geld zo voor zich te laten werken. Het geld kan dan een stuk meer waard worden over langere tijd. Maar wat zijn de populairste manieren om je geld te beleggen?

Vastgoed

De beste en meest populaire vorm van beleggen is vastgoed. Huizenprijzen dalen meestal niet zo snel, dus je geld blijft altijd veel waard. In landen als Nederland stijgt de prijs de afgelopen decennia zelfs enorm. Bij vastgoed moet je natuurlijk goed letten op de ligging, locatie en andere factoren. Het nadeel van investeren in vastgoed is dat de kosten erg hoog zijn. Voor beginnend belegger is het daarom vaak geen optie.

Aandelen

Op de tweede plek staan nog altijd aandelen. Al sinds de 17e eeuw kopen mensen aandelen van bedrijven. Aandelen waren in die tijd een Nederlandse uitvinding. Je koopt en verkoopt deze aandelen tegenwoordig online of via een app. Hierdoor is de markt een stuk toegankelijker geworden voor iedereen. Kijk welke bedrijven goede resultaten behalen en hiermee bepaal je waar je aandelen van zou willen kopen.

Cryptomunten

Met de opkomst van Bitcoin stijgt de populariteit van cryptomunten enorm de laatste jaren. Deze alternatieve, digitale munten worden steeds vaker gebruikt om transacties mee uit te voeren. Ook is Bitcoins kopen een goede manier om je geld te investeren. De overige cryptomunten worden ook wel altcoins genoemd. Hiervan zijn er erg veel bijgekomen de laatste jaren. Tegenwoordig zijn er naast Bitcoin nog vele andere cryptomunten. De een succesvoller dan de ander, dus let goed op welke je koopt en van welk bedrijf. Je koopt munten als Bitcoin ook via een broker of een app.

Overige beleggingen

Verder kun je er nog voor kiezen om te beleggen via een beleggingsfonds. Dit is een collectieve manier van investeren. Geld van verschillende mensen wordt verzameld en gezamenlijk gebruikt voor een belegging. Je kunt dan nog kiezen tussen actieve en passieve fondsen. Je kunt ook beleggen in grondstoffen of producten. Denk hierbij aan zilver of goud. Je kunt ook investeren in kunst of andere waardevolle spullen. Soms kunnen deze enorm stijgen door de jaren heen.