De geschiedenis van de HEMA

De geschiedenis van de HEMA

De Hema is, zoals de volledige naam van Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam al suggereert, een van oorsprong Nederlandse keten van warenhuizen. Opgericht op 4 november 1926 verkochten de oprichters Leo Meyer en Arthur Isaac in de Amsterdamse Kalverstraat alleen producten voor 10, 25 of 50 cent (vandaar het woord eenheidsprijzen in de volledige naam) Waar de HEMA vroeger bekend stond om producten als hun gebak en rookworst daar stappen ze de laatste decennia steeds meer over op non-food producten. Ze begonnen hun non-food uitbreiding met onder andere schoolspullen en kledingaccessoires als panty's, handschoenen en ander klein spul, maar al snel schakelden ze al over op speciaal voor de HEMA gemaakte kleding.

Inkoopbeleid bij de HEMA

Omdat de HEMA een grote speler op het gebied is van non food artikelen en het aantal winkels, ook in het buitenland, steeds meer blijven groeien kunnen ze in grote aantallen inkopen en scherpe prijzen bedingen bij de leveranciers. Hun verkoopprijzen zijn hierdoor ook lager bij veel andere ketens. Het assortiment breidt zich ook steeds meer uit.

Kleding bij de HEMA

Natuurlijk kunnen we ook bij de HEMA het assortiment kleding onder verdelen in dameskleding, herenkleding en kinderkleding. Maar ook een speciale lijn grote maten kleding, babykleding, make-up en kledingaccessoires zijn veelvuldig in de winkels of online te krijgen. Want net als iedere grote winkelketen gaat ook de HEMA met zijn tijd mee en hebben ze een mooie moderne website/ webshop.

Het assortiment kleding bij de HEMA

Onderverdeeld in de categorieën proberen we hieronder zo veel mogelijk het assortiment kleding wat de HEMA verkoopt te behandelen.

Babykleding; rompertjes, leggings, t-shirts, blouses, slaapzakken, pyjama’s, boxpakjes, jumpsuits, jassen, mutsen, sjaals, schoentjes, slofjes, en zelfs newborn kleding is aan het assortiment toegevoegd De kinderkleding is weer onderverdeeld in jongenskleding, meisjeskleding maar ook zwemkleding. De jongens- en meisjeskleding is qua assortiment goed te vergelijken met de hieronderstaande dameskleding en herenkleding. Dameskleding; jurken, rokken, shirts, tops, truien, vesten, nachtkleding, broeken, leggings, blouses, tunieken, jassen, regenkleding en sportkleding.

Herenkleding; t-shirts, polo's, overhemden, nachtkleding, sweaters, truien, broeken, jassen, riemen, bretels en stropdassen. Zo heeft u een beetje het idee wat er qua kleding bij de HEMA verkocht wordt tegenwoordig. Natuurlijk kunt u zich ook gaan oriënteren op hun website.