Wat zijn de voordelen van carrière coaching?

Wat zijn de voordelen van carrière coaching?

Lijkt het je leuk om in de modebranche te werken? Doe je nu iets heel anders, maar merk je dat juist deze branche je heel erg aantrekt? Maar weet je niet precies hoe je zo’n carrière switch aan moet pakken, omdat je twijfelt of dit wel echt is wat je wilt? Kies dan voor career coaching! De beste manier om ervoor te zorgen dat je weer met plezier naar je werk gaat. Meer plezier in je werk, betekent automatisch dat je ook op andere gebieden in je hele leven meer levensgeluk zult hebben. Ben jij al bekend met de voordelen van carrière coaching? Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet!

Samen op zoek naar jezelf

Een carrière coach zal ruim de tijd nemen om vragen aan je te stellen. Deze vragen zijn erop gericht om een goed beeld te krijgen waar jij voor staat en waar je energie van krijgt. Een carrière coach volgt bovendien een professioneel stappenplan, waarbij jullie samen erachter kunnen komen wat nu eigenlijk het beste bij jou past. Ben je gericht op het resultaat? Of ben je juist gericht op de mens? Ben je iemand die zaken als geld en status belangrijk vindt? Of vind je het belangrijker om vooral zinvol werk te doen? De zoektocht naar jezelf is uitdagend en interessant, bovendien is het belangrijk om erachter te komen waar jij echt gelukkig van wordt. Je zult nog verbaasd zijn over waar jij nu echt voor staat en waar jij echt blij van wordt. Misschien besluit je wel om een kledingzaak te beginnen!

Slimme methodes

Een carrière coach maakt niet alleen gebruik van interviews, deze coach kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de DISC-methode in te zetten. Hierbij wordt uitgegaan van vier persoonlijkheidsprofielen; dominant, interactief, stabiel en consciëntieus (zorgvuldig/nauwkeurig). Door te onderzoeken welk persoonlijkheidsprofiel er bij jouw overheerst, kom je erachter wat jouw profiel is. Aan de hand van dit profiel kan een carrière coach jou gericht adviseren welke stap jij het beste kunt nemen in je carrière. Wellicht kom je wel in aanmerking voor loopbaancheques? Als dit het geval is, betaal je maar een klein deel zelf van de carrière coaching en betaalt de overheid de rest. De moeite waard om even uit te zoeken natuurlijk. Kies jij ook voor een carrière coach?