Wat heb je nodig in een professionele keuken?

Wat heb je nodig in een professionele keuken?

Ga je binnenkort een restaurant starten of een andere horecagelegenheid? Dan ben je vast ook al met de inrichting van de keuken bezig. Goed keukengerei hoort hier ook zeker bij, sterker nog, het is een essentieel onderdeel voor in je keuken! Het is niet alleen belangrijk voor het bereiden van voedsel, maar ook voor het maken en serveren ervan. Wil je weten welk keukengerei er in jouw keuken echt niet mag ontbreken? Dat kun je hieronder lezen!

Soorten keukengerei

Pannen: Pannen zijn een fundamenteel onderdeel van een goed uitgeruste keuken. Er zijn veel verschillende soorten pannen, waaronder koekenpannen, kookpannen, braadpannen en stoompannen. Kies een pan die bij aansluit bij de gerechten die je wilt bereiden en je zult er jarenlang plezier van hebben!

Messen: Messen zijn essentieel voor het koken, of je nu groenten snijdt, vlees fileert of kruiden hakt. Er zijn veel verschillende soorten messen, waaronder koksmessen, peper-en-zoutmessen en salade-en-fruitmessen. Kies messen die je nodig hebt voor je kookstijl en slijp ze regelmatig om ze scherp te houden.

Keukengereedschap: Keukengereedschap is ook een must voor een goed uitgeruste keuken. Er zijn veel verschillende soorten keukengereedschap, waaronder vorken, lepels, pollepels, snijplanken, gardes en pannenlikkers. Kies de gereedschappen die je nodig hebt voor jouw kookstijl en gewenste gerechten die je wilt gaan klaarmaken.

Braadpan: Braadpannen zijn een must voor degenen die van het koken van vlees houden. Ze zijn geschikt voor het braden, stoven, bakken en koken van vlees, vis, groenten en sauzen. Ze hebben vaak een anti-aanbaklaag, waardoor het koken veel gemakkelijker wordt. Met een braadpan kook je ook nog eens een stuk minder vet, want je gebruikt namelijk geen boter of olie. Een professionele bakplaat kopen, waar je jarenlang plezier van zult hebben, doe je natuurlijk gewoon online!

Voordelen goed keukengerei

Goed keukengerei zorgt ervoor dat je voedsel gemakkelijker en sneller klaarmaakt. Door de juiste soorten en maten van gerei te gebruiken, kun je de kooktijd verkorten en voorkomen dat voedsel aanbrandt of aan de bodem van de pan blijft kleven. Als je kunt beschikken over goed keukengerei, zorg je ook voor een veiligere omgeving. Messen die scherp zijn, pannen met anti-aanbaklaag en goede kookgereedschappen voorkomen verwondingen en voorkomen dat je voedsel verbrandt of aan de pan blijft plakken. Dat wordt straks heerlijk genieten van het beste keukengerei in je nieuwe keuken! Voor welk keukengerei ga jij?