Speciale koffie voor een speciaal iemand

Speciale koffie voor een speciaal iemand

Wil jij graag een speciaal iemand verwennen met een speciale koffie? Dan is onze blog jouw bron van inspiratie. Naast de klassieke Irish Coffee, zijn er nog heel wat andere leuke varianten van het zwarte godendrankje gemaakt.

French Coffee

Iedereen kent Irish Coffee, maar ken je de French Coffee al? De Franse versie variant brengt je helemaal naar Frankrijk. Het is een koffie die aangedikt is met een heerlijke Franse likeur. Perfect geschikt om te maken met senseo koffie of andere soorten koffie.

French Coffee is dus het perfecte drankje om te maken na een diner. Een goede afsluiter van een minstens even goede avond.

Geschiedenis van French Coffee

De geschiedenis vertelt ons dat de Franse koffie variant al heel wat langer bestaat dan de Ierse variant. Dit drankje ging vroeger door het leven onder de naam ‘Gloria’. We vermoeden dat de Fransen deze naam gaven aan het drankje omdat het hen oneindig veel vreugde bezorgde.

Mexican Coffee

Deze Mexicaanse variant heeft een echt zuiders temperament. Voeg Kahlua en Tequila toe aan je koffie met wat cacaopoeder en kaneel. Zo heb je een pittige koffie om je avond goed mee in te zetten.

Voor deze pittige koffie raden we je aan om geen filterkoffie te nemen, maar eerder illy koffie.

Mint Coffee

Ben jij fan van een wat frissere smaak? Dan is deze munt koffie in combinatie met Baileys en whisky jou op het lijf geschreven.

Door je koffie te combineren met deze alcoholische dranken en een munt blaadje trakteer je jezelf op een weelde aan smaken. Het leukste van al is dat je er ook nog eens een toffe nasmaak aan overhoudt.

Amaretto Coffee

Ben jij een onmiskenbare fan van het zoete drankje Amaretto? Dan moet je dit kost wat kost uitproberen. Deze koffie heeft wat weg van een overheerlijke tiramisu.

Velen in Italië geloven dat dit drankje een geschenk is van de goden. Eerlijk is eerlijk, wij willen het ook graag geloven.

Heb je het graag wat pittiger?

Vind je Amaretto niet straf genoeg? Dan hebben we nog een leuke variant in de aanbieding voor jou, namelijk de ‘Café Amore’. Deze koffie dikken we niet alleen aan met Amaretto, maar ook met een scheut brandewijn. Dit is een heel pittige drank dat voornamelijk gedronken wordt in Noordwest-Europa.

Verwen die speciale iemand van jou heel goed

Ziezo, nu heb je heel wat ideetjes van koffie varianten die je kan maken voor de speciale persoon in je leven.