Op deze 3 manieren verduitster je jouw werkplek thuis

Op deze 3 manieren verduitster je jouw werkplek thuis

Even geleden werd onze work-life balance volledig omgegooid door de coronapandemie. We waren niet meer fysiek welkom op de werkvloer, maar moesten de eigen woonkamer zien om te toveren in de ideale werkplek. Anders gezegd: thuiswerken werd de nieuwe norm. Nu, ongeveer twee jaar later, mogen we weer op kantoor. Toch zien veel CEO’s voornamelijk de voordelen van het nieuwe concept waardoor we nog steeds, eventueel enkele dagen in de week, vanuit onze eigen stek werken. Om die reden maken we deze best zo aangenaam mogelijk, niet? Volgende tips helpen je alvast bij het creëren van de ideale lichtinval. 

Gordijnen 

Heb je recent je woonkamer omgetoverd tot je nieuwe bureau? Dan bepalen wellicht je gordijnen de mate van daglicht dat er naar binnen schijnt op je werkplek. Gelukkig kan je dit makkelijk aanpassen naar wens door middel van 3 opties: overgordijnen, inbetweens en voile/vitrage. Aangezien het reeds donker is om 17 uur, is raamdecoratie momenteel een goede keuze. Door ze simpelweg te sluiten, kijken voorbijgangers op straat niet meer bij je binnen. Bovendien voorkomen ze dat er te veel zonlicht op je PC-scherm schijnt. Want niets vervelender dan een overbelicht scherm tijdens het werken, toch? Liefhebbers van privacy, maar ook van voldoende natuurlijke lichtinval? Ga dan voor Inbetweens. Wanneer inbetweens volgens jou nog steeds te weinig daglicht doorlaten op je bureau, is voile/vitrage de geschikte optie voor jou. 

Jaloezieën in pvc

Heeft de lockdown je aangespoord om een apart mini-kantoor binnenshuis te installeren? Dan zijn jaloezieën in pvc ideaal om hier de mate van lichtinval te bepalen. Schijnt er te veel zonlicht naar binnen? Draai ze gewoon wat verder dicht. Enorm praktisch dus! Naast praktisch zijn ze een zeer stijlvolle oplossing, je ziet ze namelijk in elk woonmagazine en tv-programma. Door hun tijdloos karakter kan ik je bovendien garanderen dat je ze over enkele jaren nog steeds even goed in je interieur vindt passen. 

Plisségordijnen 

Dit soort verduistering is minstens even geschikt als houten jaloezieën voor het bepalen van de lichtinval op je bureau. Een groot voordeel aan dit type is dat ze extra isolerend werken door hun unieke celstructuur. Met de energieprijzen die de pan uit swingen, is dit voor ons allen mooi meegenomen, niet? Ook je privacy tijdens het werken beslis je volledig zelf door ze aan te passen via de koordbediening. Enkel voordelen dus, en om het compleet te maken, geven ze je bureau een klassevolle uitstraling!