Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Artikel 1. Verkoper

Pepatino (verder wordt naar Pepatino verwezen als zijnde de 'Verkoper') is ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO) onder het nummer 0535.659.239. Het BTW nummer is BE 0535.659.239.


Artikel 2. Verkoopsovereenkomst

De verkoopsovereenkomst komt tot stand tussen Pepatino en de meerderjarige opdrachtgever (de 'Koper'), op het ogenblik dat de orderbevestiging bij de opdrachtgever op het scherm verschijnt. Ieder die een bestelling plaatst bij Pepatino, verklaart zich akkoord met deze verkoopsvoorwaarden.

Het elektronisch bewijs (bijvoorbeeld : e-mail, backups, ...) wordt door alle betrokken partijen aanvaard binnen het kader van de verkoopsovereenkomsten en relaties.


Artikel 3. Bestelling

Door een bestelling bij Pepatino te plaatsen geef je te kennen akkoord te gaan met de verkoops-, leverings- en betalingsvoorwaarden.


Artikel 4. Prijzen en productinformatie

Al onze prijzen zijn in Euro, inclusief 21% BTW, exclusief verzendingskosten. Alle prijzen gelden per stuk, tenzij anders is aangegeven. Verzendingskosten worden duidelijk apart aangegeven. Voor een bestelling gelden altijd de prijs en de aktie die op het moment van bestelling worden vermeld. Pepatino houdt zich het recht voor de prijzen van de producten en de productinformatie te wijzigen en te corrigeren. Indien korte tijd later een al aangeschaft product afgeprijsd blijkt te zijn, kan er geen aanspraak worden gemaakt op terugbetaling van het prijsverschil.

Pepatino tracht de productomschrijvingen en het fotomateriaal zo duidelijk en correct mogelijk te maken. Informatie over de artikelen (bijvoorbeeld maten en materialen), betreft altijd indicatieve informatie en kleurschakeringen op de foto kunnen licht afwijken van echte kleuren. Wanneer artikelen kleiner of groter tailleren dan gewoonlijk, wordt dit in de mate van het mogelijke op de site vermeld. Je kan steeds bijkomende uitleg krijgen over ons aanbod door ons te contacteren.


Artikel 5. Betaling

Pepatino werkt voor een veilige betaalomgeving samen met partner Ingenico. Dit betaalplatform is geïntegreerd in de Pepatino webshop. Betaling kan gebeuren via creditcard (Visa of Mastercard), via Bancontact/Mister Cash, via online banking (KBC), door middel van bankoverschrijving of door betaling in de winkel bij afhalen van je pakje. Meer informatie over Ingenico kan je vinden op www.ingenico.be.


5.1. Visa/Mastercard

Een betaling met kredietkaart (Visa of Mastercard) is kosteloos voor de klant en snel. De betaling wordt onmiddellijk geregistreerd en wij kunnen de bestelling dan ook meteen verzenden.


5.2. Betaling via Bancontact/Mister Cash

Er kan eveneens worden betaald door middel van een Bancontact of Mister Cash kaart. Je wordt vanaf onze site doorverwezen naar de site van Ingenico, waar je je gegevens kan ingeven. De som wordt meteen van je rekening afgehaald en Pepatino kan meteen beginnen met je pakje verzendklaar te maken.


5.3. Betaling via online banking (KBC)

Je kan, als KBC klant, bij het betalen ook gebruik maken van uw vertrouwde internet banking formule. Pepatino biedt u de kans om onmiddellijk het geld op onze rekening over te maken gebruik makend van KBC online banking. Ook deze manier van betalen houdt in dat de betaling onmiddellijk bij ons wordt geregistreerd, waardoor de bestelling eveneens snel kan worden verzonden.


5.4. Overschrijving

Een laatste betaalmogelijkheid bestaat uit een bankoverschrijving. Pepatino bezorgt je na de bestelling, per e-mail een orderbevestiging, waar de juiste betaalgegevens op staan vermeld. Wij vragen het totaalbedrag, zoals vermeld op de orderbevestiging, binnen de tien dagen over te schrijven op onze rekening BE84 7350 3572 2559 met vermelding van het ordernummer. Jouw pakje wordt na ontvangst van je betaling zo snel mogelijk verstuurd, meestal binnen 1 werkdag. Voor artikelen die enkel op bestelling leverbaar zijn, geldt een langere leveringstermijn. Bestellingen staan dus maximaal 10 dagen voor jou gereserveerd. Indien de betaling dan nog niet is ontvangen, word je bestelling zonder voorafgaand bericht geannuleerd en gaan de bestelde artikelen weer in de verkoop.

LET OP! Indien je een overschrijving uitvoert vanuit het buitenland, gelieve altijd onze BIC (SWIFT) en IBAN gegevens te vermelden (deze vind je ook op de orderbevestiging! Doe je dat niet, dan zal jouw bank transactiekosten aanrekenen, waarvoor wij niet kunnen instaan. Bij vermelding van de BIC- en IBAN-gegevens is een overschrijving vanuit andere Europese landen kosteloos. Onze gegevens zijn: BIC (Swift): KREDBEBB / IBAN: BE84 7350 3572 2559.


Artikel 6. Levering en Verzending

6.1. Levering

Pepatino tracht een zo snel mogelijke levering te verzekeren. In 6.2 Leveringstermijn trachten we een indicatie te geven van onze levertermijnen. Deze termijnen zijn echter indicatief en worden louter als aanwijzing gegeven. Pepatino kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen die worden opgelopen, buiten onze wil om.

De Koper bezorgt aan Pepatino het leveringsadres. Indien dit adres foutief blijkt te zijn, valt dit onder de verantwoordelijkheid van de Koper en kunnen er extra kosten worden aangerekend.

In geval van niet-levering van de goederen worden de eventueel door de Koper betaalde sommen terugbetaald zonder interest of andere vergoeding.


6.2. Leveringstermijn

Voor België: zodra we jouw betaling hebben ontvangen, wordt jouw pakje verzendklaar gemaakt. Binnen de 1 tot 2 werkdagen na ontvangst van jouw betaling versturen we je pakje, met behulp van GLS. Je ontvangt van GLS meteen een e-mail met daarin een tracking code, aan de hand waarvan je het pakje kan volgen en eventueel kan ingrijpen in het leverproces. Het pakje wordt door de postbode aan huis afgeleverd, normaal binnen de 24u na verzending. Indien je niet aanwezig bent op het tijdstip van deze aflevering, ontvang je een schriftelijke kennisgeving in de brievenbus en wordt het pakket de dag nadien een tweede maal aangeboden. Indien je ook bij de tweede aanbieding niet aanwezig bent, wordt het pakje bewaard in de dichtstbijzijnde GLS depot en kan je contact nemen met GLS om verder af te spreken voor levering.

Voor Nederland: zodra we jouw betaling hebben ontvangen, wordt jouw pakje verzendklaar gemaakt. Binnen de 1 tot 2 werkdagen na ontvangst van jouw betaling versturen we je pakje, met behulp van GLS. Je ontvangt van GLS meteen een e-mail met daarin een tracking code, aan de hand waarvan je het pakje kan volgen en eventueel kan ingrijpen in het leverproces. Het pakje wordt door GLS aan huis afgeleverd, normaal 24u na verzending, en ten laatste 3 werkdagen nadien. Indien je niet aanwezig bent op het tijdstip van deze aflevering, ontvang je een schriftelijke kennisgeving in de brievenbus en wordt het pakket de dag nadien een tweede maal aangeboden. Indien je ook bij de tweede aanbieding niet aanwezig bent, wordt het pakje bewaard in de dichtstbijzijnde GLS depot en kan je contact nemen met GLS om verder af te spreken voor levering.

Rest van Europa: zodra we jouw betaling hebben ontvangen, wordt jouw pakje verzendklaar gemaakt. Binnen de 1 tot 2 werkdagen na ontvangst van jouw betaling versturen we je pakje, met behulp van GLS. Je ontvangt van GLS meteen een e-mail met daarin een tracking code, aan de hand waarvan je het pakje kan volgen en eventueel kan ingrijpen in het leverproces. Het pakje wordt door GLS aan huis afgeleverd, normaal binnen de 6 werkdagen. Indien je niet aanwezig bent op het tijdstip van deze aflevering, ontvang je een schriftelijke kennisgeving in de brievenbus en wordt het pakket de dag nadien een tweede maal aangeboden. Indien je ook bij de tweede aanbieding niet aanwezig bent, wordt het pakje bewaard in de dichtstbijzijnde GLS depot en kan je contact nemen met GLS om verder af te spreken voor levering. Als je wil, kan je natuurlijk ook altijd je werkadres of het adres van een buur of vriend ingeven.

Pepatino kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen opgelopen bij de verzending door GLS. Overeenkomstig de wet “kopen op afstand” bedraagt de maximale levertijd dertig dagen, tenzij anders overeengekomen. Indien deze leveringsperiode niet haalbaar is, dient Pepatino de Koper hiervan tijdig te verwittigen en heeft de Koper het recht de bestelling te annuleren, zonder bijkomende kosten. Eventueel reeds betaalde bedragen worden in dat geval binnen de dertig dagen terugbetaald.


6.3. Verzendingskosten

Wij behouden ons het recht voor om onze verzendingstarieven aan te passen indien nodig. Verzendingskosten staan steeds duidelijk vermeld op uw orderbevestiging en op uw factuur.


6.3.1. België

Bestellingen vanaf 100 euro worden GRATIS verzonden. Voor een bestelling beneden dit bedrag betaalt u 3.95 EURO verzendingskosten.


6.3.2. Nederland & Luxemburg

Bestellingen vanaf 100 euro worden GRATIS verzonden. Voor een bestelling beneden dit bedrag betaalt u 3.95 EURO verzendingskosten.


6.3.3. Rest van Europa

U betaalt 8.95 EURO verzendingskosten.


6.3.4. Andere

U betaalt 19.95 EURO verzendingskosten.


Artikel 7. Klachten en ruilen/retourneren van aangekochte artikelen

7.1.

Indien je niet tevreden bent over je aankoop of indien een artikel bij aankomst beschadigd is, dan bieden wij jou de mogelijkheid ons het artikel binnen een termijn van tien werkdagen na ontvangst van uw bestelling terug te bezorgen. Het artikel dient binnen een termijn van tien werkdagen in de originele verpakking te worden terugbezorgd, in onbeschadigde en ongebruikte toestand en voldoende gefrankeerd, samen met de pakbon en een ingevuld ruil- en retourformulier. Niet aangemelde of onvoldoende gefrankeerde retourzendingen zullen niet worden gecrediteerd! Artikelen gekocht tijdens de soldenperiode kunnen níet geruild of geretourneerd worden.


7.2.

Artikelen die ons worden terugbezorgd onder de voorwaarden zoals beschreven in punt 7.1, worden binnen een termijn van tien werkdagen door ons terugbetaald. Verzendingskosten, door ons of door jou gemaakt, worden niet terugbetaald, je ontvangt dus de aankoopprijs min het bedrag van de verzendingskosten. Betreft het een artikel dat verkeerdelijk werd geleverd door Pepatino, dan nemen wij de kosten voor verzending wel op ons.


7.3.

Wij behouden ons het recht voor retourzendingen te weigeren bij het vermoeden dat de artikelen reeds zijn gebruikt of bij vermoeden van schade aangebracht door schuld anders dan Pepatino of de leverancier van het artikel.


7.4.

Wij controleren onze artikelen voor we deze versturen en zorgen voor een degelijke verpakking, de klant verbindt zich ertoe de bestelling te controleren bij levering. Aanvaard nooit verpakkingen die duidelijk beschadigd zijn bij het transport en controleer jouw zending onmiddellijk bij ontvangst! Wij controleren iedere zending voor ze de deur uitgaat. Indien je toch schade vaststelt aan de door jou bestelde artikelen, dan vragen wij je ons daarvan onmiddellijk op de hoogte te brengen, indien mogelijk vragen we ook ons een foto door te mailen van het beschadigde artikel. Gooi nooit de postverpakking weg voor je hebt vastgesteld dat jouw zending in goede staat is en stuur nooit een reeds ontvangen pakket terug zonder ons vooraf te contacteren!


7.5.

Indien je een klacht hebt, stuur ons dan gerust een e-mail (mieke@pepatino.be). Iedere klacht wordt serieus behandelt en we trachten samen tot een voldoeninggevende oplossing te komen.


Artikel 8. Verzakingsrecht

Je hebt als consument het recht om ons mee te delen dat je afziet van de aankoop (wettelijke bepalingen in verband met verkoop op afstand, opgenomen in de Wet van 6 april 2010), zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering. Indien je je op deze mogelijkheid wil beroepen, moet je de goederen op eigen risico en kosten terugsturen naar Pepatino, Sint Jorisstraat 14 bus 1, 9300 Aalst.


Artikel 9. Cookies

Pepatino maakt gebruik van cookies. Cookies bestaan uit een standaard internet technologie die het mogelijk maakt bepaalde informatie op te slaan en te ontsluiten op het systeem van de gebruiker. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren. Iedere internetgebruiker kan zijn computer zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd. Indien uw computer geen cookies accepteert is het mogelijk dat u problemen zult ondervinden tijdens de bestelprocedure. Mocht dit het geval zijn dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen zodat wij u bestelling alsnog kunnen invoeren.

Bestellen bij Pepatino vereist dat je ons je klantgegevens bezorgt. Pepatino gebruikt deze gegevens voor de administratie van je bestelling, het beheer van bestellingen, leveringen en facturen, het opvolgen van betalingen, en tot slot voor marketing en reclamedoeleinden, in zoverre dat je voor dit laatste je akkoord hebt gegeven tijdens het bestellingsproces. Je hebt ook steeds het recht om af te zien van de reclame- en marketingacties.Je gegevens worden niet doorgegeven, verhuurd of verkocht aan derden. Je hebt als Koper steeds recht op inzage en verbetering van deze gegevens. Op verzoek (steven@pepatino.be) zal Pepatino je gegevens uit onze database verwijderen. Indien je vragen hebt over deze privacy statement, kan je ons gerust contacteren.


Artikel 10. Eigendomsrecht

Pepatino blijft volledig eigenaar van een verkocht artikel tot het moment waarop de koopprijs volledig is voldaan.


Artikel 11. Scheidbaarheid

Indien een artikel van deze voorwaarden wordt nietig verklaard, zal deze nietigheid de geldigheid van de overige artikelen niet aantasten.


Artikel 12. Toepasselijk recht

Op alle overeenkomsten tussen Pepatino en opdrachtgever is het Belgisch recht van toepassing. De Belgische rechtbanken zijn exclusief bevoegd.