Must-haves voor je huishouden

Must-haves voor je huishouden

Er zijn een aantal zaken waar je niet meteen aan denkt, maar die altijd van pas komen in je huishouden. Een van deze dingen is een placemat. Zeker wanneer je kinderen hebt, zijn placemats eigenlijk essentieel in je huishouden.

Voordelen van placemats

Een van de grootste voordelen van een placemat is dat het ervoor zorgt dat je tafel proper blijft. Je kan ze niet enkel gebruiken tijdens het eten, maar ook wanneer bijvoorbeeld je kinderen aan het tekenen of schilderen zijn. Placemats heb je ook in verschillende groottes. De grotere versies zijn ideaal voor speel- of schilderactiviteiten van je kinderen.

Een ander voordeel is dat placemats ook voor een geheel op je tafel zorgen. Zeker wanneer je een feestelijker eetmaal op tafel wil zetten, kunnen placemats net voor dat tikkeltje extra zorgen. Je hoeft hiervoor niet allemaal dezelfde kleur of print te kiezen. Een afwisseling met twee verschillende prints is ook tof!

Bovendien heb je ook niet veel onderhoud aan je placemats. Na het gebruik kan je ze gewoon afkuisen en in een schuif leggen. Zolang je bepaalde vlekken er niet al te lang laat intrekken, kan je ook heel lang doen met een placemat. In tegenstelling tot linnen tafelbekleding hoef je ze ook niet te wassen en te strijken voor je ze terug kan gebruiken.

Daarnaast zijn ze ook nog eens een stuk goedkoper dan andere soorten tafelbekleding.

Niets dan voordelen dus!

Zorg dat je altijd inktpatronen in huis hebt

Inktpatronen staan waarschijnlijk niet standaard op je winkellijstje. Toch is het aan te raden om ze altijd in huis te hebben. Het kan altijd gebeuren dat je last minute iets moet afdrukken, maar dan moet je natuurlijk wel inkt in huis hebben.

Wanneer je vaak iets afdrukt, kan het financieel interessanter zijn om een set patronen aan te kopen. In andere gevallen kan je best enkel de kleuren kopen die je nodig hebt.

Wanneer je inktpatronen gaat kopen, moet je erop letten dat je de juiste cartridges koopt voor jouw printer. Een van de mogelijkheden om dit na te gaan is via de fabrikantcode van de printer. Deze vind je vaak achteraan op de printer.

Tegenwoordig vind je ook naast inktpatronen van het merk van je printer zoals HP of Canon, ook inktpatronen van een huismerk. In principe is er niet zoveel verschil tussen beide soorten. De patronen van een huismerk moeten namelijk ook voldoen aan dezelfde normen als de originele cartridges. Bovendien zijn deze inktpatronen vaak goedkoper dan de originele merken waardoor je wat geld kan besparen én je hebt dezelfde kwaliteit van inkt.