Meer wooncomfort creëeren in je huis? Bekijk deze tips!

Meer wooncomfort creëeren in je huis? Bekijk deze tips!

De afgelopen jaren hebben we meer tijd doorgebracht in huis dan in al die jaren daarvoor. We werkten vanuit huis, konden niet op vakantie en bleven veelal de weekenden ook gewoon aan huis gebonden. Hierdoor werd meer dan ooit duidelijk hoe belangrijk een hoog wooncomfort is. Hoe belangrijk het is om je écht thuis te voelen en van een gezond binnenklimaat te profiteren.

Helaas werd het voor veel mensen ook duidelijk dat er nog redelijk wat schort aan hun woningen. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Hoger wooncomfort is namelijk niet alleen van belang tijdens één van de lockdowns, maar eigenlijk altijd. Je huis moet een veilige plek zijn, eentje waar je je echt met gerust hart in terug kunt trekken. Is dat nu niet het geval? Dan is er werk aan de winkel. Met de volgende tips zorg je eenvoudig voor meer wooncomfort in huis. Thuisblijven is zo zeker geen straf meer.

Zorg voor voldoende ventilatie

Ben je er nog altijd van overtuigd dat ramen openen voldoende ventilatie is? Dan is de kans groot dat het niet al te goed is gesteld met het binnenklimaat bij jou in huis. Wel goed om hier extra op te letten. Juist als je veel tijd doorbrengt in huis kan dit namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Enkel de ramen openen is in de meeste woningen tegenwoordig niet meer voldoende. De huizen worden te goed geïsoleerd, waardoor de lucht in huis niet meer goed kan circuleren. Een mechanisch ventilatiesysteem is hierbij eigenlijk de enige oplossing. Combineer deze met een goede Zehnder filter of wtw filter voor het beste resultaat. Zo weet je zeker dat het binnenklimaat in huis optimaal is.  

Houd de temperatuur beter onder controle

De temperatuur in huis is altijd een discussiepunt. In de winter wil je natuurlijk niet dat het te koud is. In de winter wil je echter niet liggen zweten in je bed iedere nacht. De temperatuurverschillen kunnen echter aardig uiteen lopen gedurende het jaar. Het is van belang voor je eigen comfort (en de energierekening) dat de temperatuur echter zo stabiel mogelijk blijft.

Dit doe je door beter te isoleren. Zeker bij oudere woningen is dit van belang. Bij nieuwbouwwoningen is de isolatie vaak al goed op orde. Bij oude woningen schort het hier meestal aan. Isolatie van dak, gevel en vloeren is dan van essentieel belang om de energierekening te verlagen en het wooncomfort te verhogen.

Kies voor vloerverwarming

Heb je een hekel aan sokken en loop je het liefst hele dagen op blote voeten? Dan ervaar je in de winter vaak enorme kou. Koude voeten is allesbehalve prettig. Nu kan je dikke sokken dragen, maar dit veroorzaakt opnieuw een gebrek aan wooncomfort. Vloerverwarming is dan ook een prettig alternatief. Zo geniet je het hele jaar door van warme voeten.

Wist je dat je vloerverwarming zelfs kunt gebruiken om de hele ruimte te verwarmen? Zo verlies je ook geen ruimte aan de muren door onnodige radiatoren te plaatsen en oogt het geheel veel strakker.