Je keuken goed inrichten na een verhuizing! Bekijk onze tips!

Je keuken goed inrichten na een verhuizing! Bekijk onze tips!

Verhuizen is nooit gemakkelijk. Het kost tijd en moeite om al je spullen in te pakken, te sorteren en opnieuw uit te pakken in je nieuwe woning. Misschien verhuis je naar een grotere woning en heb je meer meubels nodig of misschien verhuis je net naar een kleiner huisje of appartement en moet je bepaalde spullen weg doen. Hoe dan ook: het kost weken voor je nieuwe plek helemaal naar jouw smaak is ingericht. 

En dan hebben we het nog niet over het praktische gedeelte. Sommige ruimtes in je huis, zoals de keuken, vragen een praktische aanpak wat de inrichting betreft. Je wil immers niet tijdens het koken nog op zoek moeten gaan naar het juiste bestek of de juiste pot. Door de inrichting van je keuken te plannen, maak je het jezelf gemakkelijker. 

Alles op de juiste plaats

De keuken is een van de eerste ruimtes die je nodig zal hebben na een verhuis. Je moet immers kunnen eten. Richt de keuken daarom in op de dag van de verhuis zelf. Daarvoor kan je een heel eenvoudige stelregel gebruiken: zet alles wat je regelmatig nodig hebt, binnen handbereik. 

Potten en pannen, bestek en je servies heb je allemaal nodig tijdens het bereiden en het eten van je maaltijd. Die spullen zet je dus best op plaatsen waar je ze gemakkelijk kan bereiken. Spullen die je minder vaak gebruikt, zoals een citruspers of die mooie pastaborden die je van je moeder kreeg, berg je op in de hoge, diepe kasten. Zo staan ze uit de weg, maar vind je ze toch snel terug wanneer nodig. 

Kruiden en etenswaren

Het aanrecht is een werkplaats en moet daarom zo veel mogelijk vrij blijven. Je hebt het immers nodig tijdens het koken. Maar er zijn nu eenmaal dingen die een plaats op het aanrecht nodig hebben, zoals je koffiemachine. Zet je Dolce Gusto machine daarom in een hoek, bij een stopcontact, en stop de Dolce Gusto capsules in een mooie pot.  

Andere gebruiksvoorwerpen, zoals kruiden, oli├źn en azijn, zet je best in de buurt van je kookvuur. Zet er enkel degene die je vaak gebruikt en berg de rest op in een kast of een lade. Het heeft geen zin om de hele collectie op je aanrecht te zetten als deze kruiden toch maar in de weg staan. 

Wegstoppen waar mogelijk

Je kan niet alles opbergen in kasten en lades. Maar je kan dingen wel opbergen in potten en blikken, zodat het geheel mooier oogt. Denk dan aan pasta of aan Senseo pads die je netjes in een mooi blik of in een glazen pot op het aanrecht plaatst. 

Door orde te scheppen in je keuken, oogt het geheel niet alleen veel aangenamer, maar vind je alles ook meteen terug wanneer je het nodig hebt.