Tel. +32 53 78 08 68

Welkom bij Pepatino!

Wie is Pepatino?

Pepatino, ofte: de webwinkel van het konijn. Toen Nele in 2008 mama werd van haar oudste zoontje Sem, vond ze niet meteen de babykleding die ze droomde. Ze maakte kennis met webwinkelen (dat in 2008 nog in zijn kinderschoenen stond), want in Nederland kon je toen wel al wat fijne kinderkleding online bij elkaar shoppen. En de winkel kreeg een konijntje als logo en de naam Pepatino, naar de eerste knuffel van Sem. Pepatino was geboren!

Wat in 2008 startte als een hobby van thuis uit, is intussen uitgegroeid tot een echte kinderkleding winkel én webshop met vijf mensen aan boord. We proberen voor jullie de fijnste selectie jongens- en meisjeskleding bij elkaar te zoeken: hartveroverende kleertjes, met een focus op originaliteit, speelsheid, vernieuwing én waarvan je meteen ziet: ook een tikje eigenwijs. We verliezen daarbij de verhouding prijs-kwaliteit nooit uit het oog én vinden ook draagcomfort van groot belang. We trachten ons aanbod vaak te vernieuwen, maar pleiten ook voor duurzaamheid: enkele van onze merken gaan al mee van in het begin. Als een merk dan ook nog zorg draagt voor de natuur, dan zijn wij helemaal om! Je zal steeds meer biokatoen in onze (virtuele) rekken vinden én we streven ernaar elk jaar onze eigen inspanningen te verhogen. We streven ernaar om een heel persoonlijke service te verlenen, opdat je aan je aankoop niet alleen een mooi stuk, maar ook een fijn gevoel overhoudt. Dat is wat ons voldoening geeft. Dat het een fijne job is, die winkel van het konijn laten groeien, dat is een feit.

Maar bovenal doen we het voor jou! Jij, die dat ene broekje zoekt voor een feestje. Jij, die al een hele tijd op zoek bent naar originele kniekousen. Jij, die dat uberhippe merk snel wil scoren. Jij, met je dochter die graag jongenskleren aan wil. Jij, die hoopt dat je kindje er liefst zo lang mogelijk kleurrijk bijloopt. Jij, met je zoontje die geen knoopjes verdraagt. Jij, die voor het eerst mama wordt en komt dromen bij het rekje babykleding, bij de schattigste kruippakjes en bodietjes. Jij, die liefst van al wil dat je dochtertje er toch wat anders bijloopt. Jij, die verantwoorde organic kinderkledij wil shoppen en dat liefst niet bij een keten doet. Jij, die graag een babbeltje komt doen. Jij, die gewoon op zoek bent naar leuke kleertjes. Hopelijk vind je net dat wat je zoekt bij Pepatino.be!

Pleased to meet you. Wij stellen ons team graag even aan je voor.

Nele
Nele, beter bekend als ‘baas’. Nele is oprichter en zaakvoerder van Pepatino (sinds 2008), maar don’t let that fool you, ze kan zelfs na zeven jaar nog veel tips gebruiken. Vandaar die aanhalingstekens, want die baas nemen we hier flink op de korrel. Toch houdt ze Pepatino op koers en het moet gezegd, dat is geen kleintje. Bedrijfsleider is doorheen de jaren een steeds veranderende job geweest en dankzij Nele’s flexibiliteit en stressbestendigheid werd dat klusje telkens geklaard. Dat haar bureau (en ook wel haar hoofd) vaak een rommeltje is, dat kijken we eventjes liefdevol door de vingers. Over elk kleedje dat wordt aangekocht, heeft ze een duidelijke mening en visie. Ook alle nieuwsbrieven, banners, sociale media postjes, tekstjes en creatieve ideeën zijn van haar hand. Ze tracht nog steeds elk detail onder controle te houden en dat op zich vinden wij soms onvoorstelbaar. En ze houdt als jongensmama het aanbod voor ventjes goed in ’t oog. Onmisbaar voor Pepatino? Ja hoor, al was het maar omdat de koers bepalen toch essentieel is voor een klein groeiend bedrijfje.

Mieke
Mieke, beter bekend als het gezicht in de winkel. Mieke kwam voor ons als geroepen, op een moment dat we bij Pepatino met de handen in het haar zaten. Reddende engel, het zou goed bij haar passen. Mieke kwam ons spontaan op het pad, liet zelf weten dat ze een job bij Pepatino wel zou zien zitten en kijk eens aan… dat was voor ons net zo! Je zal haar vaak in de winkel aantreffen dus aarzel niet om haar om hulp te vragen, want ze helpt maar wat graag én biedt als mama van twee heerlijke dochters goed, eerlijk en onderbouwd advies. Ze heeft een duidelijke eigen mening, ze heeft snee en pit en humor met hopen. Altijd vrolijk, lief, goedgezind en doodeerlijk: wij vinden het een cadeau om elke dag met haar te mogen doorbrengen. Ze is verzot op chocolade in vele vormen, maar dat komt goed uit want dat zijn we allemaal wel een beetje hier ;). Onmisbaar voor Pepatino? Reken maar van wel, want zo’n geweldige winkelverantwoordelijke kom je niet elke dag tegen!

Leen
Leen, de pakjesdienst. Maar ook manusje van alles, groot organiseerwonder én poetsdienst. Wat zou een webshop zonder pakjes? Letterlijk elk pakje dat bij Pepatino vertrekt wordt sinds begin 2015 met zorg door Leen samengesteld en gemaakt. Dat ze daarbij vaak haar eigen sappige mening geeft over kleuren of stijlen die ze mooi of minder mooi vindt, dat vinden wij alleen maar grappig. En zij vaak ook. Met haar 50 lentes de moederkloek van dit bonte gezelschap, is ze toch vaak de meest harde werker van ons allemaal en is ze geen seconde bang om haar handen uit de mouwen te steken. Ze zorgt daarenboven dat de winkel netjes ligt, dat het huishouden draait, dat we niks uit het oog verliezen, dat alles optimaal wordt georganiseerd. Ze bedenkt creatieve oplossingen dat het een lieve lust is en formuleert vlotjes haar goed advies. Een beetje zoals ‘ons ma’ zou doen, hoor ik je denken ;). Onmisbaar voor Pepatino? Absoluut, want zonder haar geen pakje bij je thuis.

Steven
Steven, het technisch wonder sinds de start. Tussen al dat vrouwengeweld staat Steven zijn mannetje wel, ook al verkiest hij af en toe toch om thuis te werken ;). En dat geconcentreerd kunnen werken in de coulissen kan van pas komen soms, want Steven programmeert niet alleen de volledige webshop, maar heeft ook alle Photoshop, technische ondersteuning, analyses, technisch-strategische beslissingen en timmerwerk in de hand. Bovendien durft het vrouwengeweld weer eens ‘een geweldig idee’ te hebben, waarbij Steven telkens wordt ingeschakeld. Taarten zal je hem niet gauw zien bakken en toch is hij met zijn droge humor een belangrijke aanwinst voor de sfeer. Zijn jongens liggen hem nauw aan het hart en toch zal je hem niet snel een mening zien formuleren over de collectie. Textiel is niet echt zijn passie, IT is dat wel! Onmisbaar voor Pepatino? Wat denk je zelf?


Verder ...
Ook onmisbaar voor Pepatino? Die talrijke jobstudentes die ons al jarenlang op momenten van grote drukte uit de nood helpen!

We worden, bovenal, nog elke dag enthousiast van jullie leuke, spontane, enthousiaste reacties en we vinden het heel erg leuk om iets voor jullie te kunnen betekenen. Vooral onmisbaar dus? Jullie!

Welkom bij Pepatino! Wij wensen je veel shopplezier. Heb je vragen, opmerkingen of feedback, mail ons dan graag, we helpen je verder.